FAALİYETLERİMİZ

(Kuruluş: 2010)

FAALİYETLERİ

KONFERANSLAR  İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Toplantı Salonu

• Doç. Dr. Erhan KELEŞOĞLU-İsrail Vatandaşı Filistinliler: Yurttaşlık, Kimlik ve Siyaset (1 Aralık 2010)
  • Dr. Nermin ABADAN-UNAT “Küreselleşme, Ulusötecilik ve Göç” (31 Mart 2011)
  • Doç. Dr. Serpil ÇAKIR ve İnanç ÖZEKMEKÇİ“Nermin Hoca’nın hayatından sayfalar” (31 Mart 2011)
  • Sinan YILDIRMAZ-“Tahayyülden Gerçekliğe Türkiye’de Köylülüğün Sosyal Tarihi 1945-1960” (6 Ocak 2011)
  • Ahmet BEKMEN “Sermayenin Etik İnşası: Küresel Tedarik zincirleri ve Çalışma Standartları” (10 Mart 2011)
  • İpek TÜRKER “Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Paralelinde Türkiye’de Yapılan Yasal Değişikliklerin, Finansal Rapor Kullanıcısına Muhtemel Etkisi” (3 Mayıs 2011)
  • Doç. Dr. Güven Gürkan ÖZTAN“Türkiye’de Çocukluğun Politik İnşası” (11 Mayıs 2011)
  • Doğan Yusuf ÇETİNKAYA“Kuruluş Döneminde Türk Milliyetçiliğinin Toplumsal Kökenleri: Tüccarlar, İşçiler, Kadınlar“(26 Mayıs 2011)
  • M. Ozan ŞAHİN“Türkiye’de 2007 Milletvekili Genel Seçimleri Işığında Siyasal Partiler ve Seçmenlerin Avrupa Birliği’ne Yönelik Tutumları” (8 Haziran 2011)
  • Fehmi Kerem BİLGİN“Belçika’da Ulusal Kimlikler ve Federalizmin Gelişimi” (22 Aralık 2011)
  • Doç. Dr. Joachim BECKER (Institut for International Economics and Development at Wirtschaftsuniversität Wien) “Differences Between the Crisis in Turkey and Other European Peripheral Economies” (24 Nisan 2012)
  • Doç. Dr. Joachim BECKER (Institut for International Economics and Development at Wirtschaftsuniversität Wien) “Economic and Political Development in Europe and Latin America in a Comparative Perspective (24 Mayıs 2012)
  • Seda İrem ÇAKIRCA “Türk Sorumluluk Hukukunda Yansıma Zararı”   (4 Aralık 2012)
  • İlkay YILMAZ “2. Abdülhamid Dönemi Güvenlik Politikaları ve Coğrafi Mobilizasyon”   (11 Aralık 2012)
  • Dilek DEDE “Çok Düzeyli Yönetişim Olgusunun Kent Konseyleri Bağlamında İncelenmesi:  Helsinki Stockholm Bergen Barselona Kent Konseyleri”    (25.12.2012)
  • Cemile Burcu KARTAL “İmparatorluk’tan Cumhuriyet’e – Payitaht İstanbul’dan Makarr-ı Hükümet Ankara’ya (Dönem Basınına Yansıyan Tartışmalarla: 1920-1940)” (22 Ocak 2014)
  • Ertan EROL“Periferide Mekânın Neo-Liberal Dönüşümü Bağlamında Meksika’da Toplumsal Hareketler ve Özyönetim Pratikleri” (26 Şubat 2014)
  • Şenol ARSLANTAŞ “Suriye Krizinin Siyasi Analizi ve Suriye ile Sıfır Sorun Politikası” (26 Mart 2014)

ULUSAL TOPLANTI

• VERGİ ATÖLYESİ:“Küreselleşmenin Vergilendirme Üzerindeki Etkileri ve Türkiye’ye Yansımaları” (4 Mart 2011)Sponsor: Friedrich Ebert Vakfı, İstanbul

YAYIN:     Ayşegül Yakar Önal, Sezai Temelli (der.) (2012) Küresel Dönemde Vergileme  (Dönüşüm ve Türkiye’ye Yansımalar),İstanbul, Beta.

• KAMU POLİTİKALARI – YEREL MEKANİZMALAR: Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme – Stratejik Planlar (26 Eylül 2014) (KEİG ile ortak)Sponsor: SIDA.

ULUSLARARASI TOPLANTI :

• SECOND INTERNATIONAL CONFERENCE IN POLITICAL ECONOMY: NEOLIBERALISM AND THE CRISES OF ECONOMIC SCIENCE

(20-22 Mayıs 2011) (Türk Sosyal Bilimler Derneği ve “International Initiative For Promoting Political Economy” (IIPPE) ve SOAS Londra Üniversitesi ile ortak) Düzenleme: Gülay Günlük- Şenesen, Nuray Ergüneş,  Ahmet Bekmen, Ayşegül Yakar Önal, Sezai Temelli,    Doğan Çetinkaya, Sinan Yıldırmaz

• WELL-BEING AND GENDER BUDGETING WORKSHOP, (9 Mayıs 2013) Düzenleme:  Gülay Günlük-Şenesen, Şemsa Özar, Ayşegül Yakar-Önal, Nuray Ergüneş, Yelda Yücel, Burcu Yakut-Çakar, İpek Gümüşcan, Mustafa Kahveci

Sponsor:  Friedrich Ebert Stiftung-İstanbul, SIDA, KEİG

.            GENDER WELL-BEING AND BUDGETING: INTERNATIONAL EXPERIENC